[VIDEO] ‘Nak Pergi Fashion Show Ke’ Jemaah Balik Haji Melaram Sakan Dalam Kapal Terbang Sebelum Mendarat

Setiap orang yang beragama lslam pasti mempunyai impian untuk menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.

Dapat berada di sana semestinya sudah cukup membahagiakan serta menenangkan hati. Difahamkan jemaah haji pada musim ini sudah pun berangkat pulang ke negara masing-masing secara berperingkat setelah selesai menunaikan ibadah Rukun Islam kelima itu.

Melaram sakan atas kapal terbang

Menerusi video yang dimuat naik oleh Ravidhams di TikTok, memaparkan sekumpulan jemaah haji wanita sedang ‘bersiap-siap’ sebelum pesawat yang dinaiki mereka mendarat.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Difahamkan, jemaah haji berkenaan keturunan Bugis dari Makassar, lndonesia. Pemilik video terbabit dipercayai adalah kru kabin yang bertugas untuk menguruskan perjalanan para jemaah itu.

Apa yang menarik perhatian warganet adalah kelihatan beberapa jemaah wanita bergaya sakan dengan menggayakan pakaian pelbagai warna, memakai barang kemas serta cermin mata hitam.

Suasana di dalam pesawat kelihatan begitu meriah seperti berada di majlis pertunjukan fesyen. Dalam pada itu, terdapat seorang jemaah wanita yang tersenyum manis meskipun tidak mempunyai gigi yang penuh telah mencuit hati warganet.

Sehingga artikel ini ditulis, video berdurasi 20 saat itu meraih lebih 3.2 juta tontonan dan mendapat lebih 201.2 ribu tanda suka di TikTok.

‘Pergi haji ke New York fashion week?’

VIDEO:

👉 LINK VIDEO

Sumber & video dipetik dari DB, OB & TikTok@Ravidhams

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "[VIDEO] ‘Nak Pergi Fashion Show Ke’ Jemaah Balik Haji Melaram Sakan Dalam Kapal Terbang Sebelum Mendarat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*