‘Tak Sempat Rasa BeIaianmu lbu..’lsteri Baru Bersalin 5 Hari Dijemput IIahi Bersama lbu Mertua

Dua beranak terk0rban dalam kemaIangan membabitkan dua kereta berhampiran Felcra Dusun Panti, Kota Tinggi.

Mngsa yang meninggaI dunia dikenali sebagai Titah Abd Ghani, 58, dan anak perempuannya, Samsiah Abdullah, 21.

Suami kepada Samsiah, Mohd Fahmi Aizat Mokhtar, 24, yang memandu Proton Wira pula dilaporkan cdera.

Turut cdera, tiga lagi individu dalam Proton Saga yang terbabit kemaIangan itu dikenali sebagai Junaidah Muhmad, 48, Liqwan Shah Nasution Lindung Saputra, 26, dan Lizwan Sharel Nasution Abdullah, 18.

Komander Operasi BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi, Ibrahim Wahid berkata, Pusat Gerakan Operasi (PGO) Negeri Johor menerima panggilan kcemasan pada jam 10.51 pagi.

“Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di tempat kejadian mendapati kemaIangan yang berlaku membabitkan Proton Saga dan Proton Wira.

“Terdapat empat mngsa keluar dari kenderaan sebelum ketibaan pihak bomba dan dua wanita tersepit dalam Proton Wira,” katanya.

Beliau berkata, PKO bertindak mengeluarkan mngsa yang tersepit menggunakan peralatan menyelamat dan mngsa disahkan meninggaI dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM) yang berada di lokasi.

Katanya, mngsa yang cdera dihantar ke Hospital Kota Tinggi (HKT) untuk mendapatkan rawatan manakala mngsa yang meninggaI dunia diserahkan kepada polis untuk siasatan lanjut.

Operasi ditamatkan pada jam 12.15 tengah hari. Difahamkan, Proton Wira dinaiki mngsa yang terk0rban dalam perjalanan menuju ke Hospital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru, sebelum terbabit dalam kemaIangan.

Lebih memiIukan mereka dalam perjalanan ke hospital untuk mengambil bayi mereka yang baru ‘discharge’ setelah beberapa hari di masukkan ke dalam wad.

Salam takziah buat keluarga moga tabah hadapi dugaan. Moga roh arwah dicucuri rahmat. Alfatihah. – Sumber dipetik dari DB, Kosmo

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "‘Tak Sempat Rasa BeIaianmu lbu..’lsteri Baru Bersalin 5 Hari Dijemput IIahi Bersama lbu Mertua"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*