‘Sampai Rumah Pengasuh Tengok Anak Dah Lemah..’ Anak 11 Bulan MeninggaI, Tidak Sedarkan Diri

KehiIangan anak pada saat-saat yang tak disangka amatlah perit untuk diterima. Tapi siapa la kita hendak mempertikaikan takdir dari Yang Maha Esa.

Seperti yang berlaku kepada keluarga Encik Khairul dan isterinya Puan Siti Syuhaida yang baru sahaja kehilangan permata sulung mereka, adik Nur Awliya Delisha, 11 bulan pada awal pagi semalam, 22 ogos 2022 jam 4.40 pagi.

Menurut perk0ngsian dari Encik Khairul, segalanya bermula pada tiga hari lepas 20 ogos 2022, dia telah mendapat makluman dari pengasuh, anaknya tidak sedarkan diri. Sampai di rumah pengasuh, dia melihat anaknya sudah lembik dan tidak bermaya.

Kemudian dia terus membawa anaknya ke hospital untuk menerima rawatan. Selepas diperiksa doktor mengatakan terdapat keretakan dan pndarahan dalam kepala.

Adik Delisha ditempatkan di dalam Unit Rwatan Rapi (ICU) kerana masih tidak sedarkan diri. Ketika itu Encik Khairul meminta jasa baik sahabat-sahabat semua mendoakan kesembuhan dan kesihatan buat puteri sulungnya.

Namun pada keesokan hari 21 ogos 2022, doktor mengesahkan keadaan adik Delisha sangat kritikaI dan peluang untuk bertahan adalah sangat tipis. Doktor memberikan tempoh sehingga esok andai tiada resp0n bantuan pernafasan terpaksa dicabut.

Bapanya memaklumkan kepada saudara-mara jauh atau dekat dan kawan-kawan yang ingin melawat anaknya boleh hadir di hospital Shah Alam dan doktor membenarkan dan tiada masa yang ditentukan untuk melawat bermakna boleh melawat pada bila bila masa sahaja.

Tapi takdir Allah tiada siapa dapat menghaIangnya. Menerusi perk0ngsian bapa adik Delisha, dia memaklumkan bahawa puteri sulung kesayangannya telah dijemput IIahi pergi meninggaIkan dirinya serta isterinya.

“Assalamualaikum…puteri sulung saya telahpun meninggaI dunia pada jam lebih kurang 4.40 pagi tadi..Moh0n sama-sama sedekahkan al-fatihah kepadanya…Terima kasih kepada semua yg mendoakan kesembuhan anak saya dan tidak sempat untuk saya membaIas semuanya…

Walaubagaimanapun Allah S.W.T lebih menyayanginya untuk ditempatkan ke syurga abadi..Papa dan mummy redha dgn apa yang telah ditentukan olehNya sekurangnya memberi peluang untuk merasa hidup bersama syg..Al-fatihah.“

Salam takziah buat Encik Khairul dan isteri serta keluarga moga tabah dan kuat hadapi dugaan kehilangan insan tersayang. Alfatihah buat anak syurga Nur Awliya Delisha. – Sumber dipetik dari DB, Sey Key

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "‘Sampai Rumah Pengasuh Tengok Anak Dah Lemah..’ Anak 11 Bulan MeninggaI, Tidak Sedarkan Diri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*