[VIDEO] “Satu Dunia Dah Tahu, ‘Kanabis’ Bukan Nark0tik” Kes Pertud0han Kekal, Yasin Sulaiman Minta Keluarkan ‘Kanabis’ Daripada Nark0tik

Perbicaraan kes selebriti dan juga komposer, Yasin Sulaiman dibicara semula berkaitan kes ‘ganja’ di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya hari ini.

Memetik daripada laporan Harian Metro, Timbalan Pendakwa Raya Mohd Asnawi Abu Hanipah berkata, seksyen itu (Seksyen 6B(1)(a) Akta ‘Dadah’ Berbhaya (ADB) 1952) kekal mengikut laporan kimia yang diterimanya petang kelmarin.

“Kes pertud0han ini kekal dan kita memoh0n tarikh sebutan kes untuk serah dokumen kepada pihak pembelaan,” katanya.

Sehubungan tiu, peguam Yasin, Ariff Azami Hussein berkata, pihaknya tiada bantahan terhadap permoh0nan berkaitan.

“Terima kasih kepada pasukan pendkwaan kerana menyediakan laporan kimia dalam masa singkat dan kita mohon dua minggu dari sekarang (sebutan kes) jika memadai,” katanya lagi.

Dalam pada itu, selepas selesai perbicaraan Yasin kelihatan tersenyum tenang ketika berjalan di hadapan media dan sempat menitipkan sebuah pesanan dengan menggesa supaya kerajaan Malaysia menggeluarkan ‘kanabis’ daripada senarai nark0tik.

“’Kanabis’ bukan nark0tik, satu dunia dah tahu. 40 negara antara yang maju telah membenarkan ‘kanabis’ perubatan. Tuhan tak jadikan poh0n ‘kanabis’ sia-sia, pohon ‘kanabis’ adalah untuk rawatan. Maka, keluarkanlah ‘kanabis’ daripada senarai nark0tik. Terima kasih semua,” katanya tenang.

Situasi tersebut berjaya dirakam dan dik0ngsikan menerusi laman Instagram sebuah portal berita selepas tamat perbicaraan semula kes.

VIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official Hlive (@officialhlive)

Sumber & video dipetik dari Xtra, Harian Metro, Hlive

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "[VIDEO] “Satu Dunia Dah Tahu, ‘Kanabis’ Bukan Nark0tik” Kes Pertud0han Kekal, Yasin Sulaiman Minta Keluarkan ‘Kanabis’ Daripada Nark0tik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*