Gadis Cantik Ini Sedih Dikuar4ntin Pada Hari Jadi Dia. Apa Frontliner Buat Untuk Hilangkan Sedih Gadis Ini Dipuji Netizen

Menjadi pasukan hadapan melawan wab4k Cov1id-19 bukan satu perkara yang mudah dan memerlukan kekuatan fizikal dan m3ntal yang kuat. Semalam tular di media sosia, sebuah video yang dikongsi oleh Khiera di mana sekumpulan ‘frontliner’ membuat kejutan semasa hari jadinya yang ke-23.

Thank you frontliners!

Menerusi temu bual bersama OHBULAN! Khiera ketika itu berada dalam tempoh kuar4ntin yang bermula 5 Oktober sehingga 18 Oktober kerana mempunyai kont4k rapat dengan pes4kit Cov1d-19 iaitu rakannya sendiri.

‘Saya sedih sebab hari jadi saya semasa kuar4ntin’

Pada satu perjumpaan, barisan petugas hadapan ini bertanyakan kepada individu-individu yang dikuar4ntin  jika mempunyai sebarang masalah boleh terus ajukan kepada pihak mereka terus. Khiera ketika itu, meluahkan perasaannya sed1h kerana tidak dapat menyambut ulang tahun kelahirannya disebabkan dikuar4ntin.

Dia pada mulanya terkejut dan tidak menyangka dengan kejutan yang diberikan. Menerusi video yang berdurasi 15 saat itu menunjukkan tiga orang petugas kesihatan memberikan kejutan di hadapan biliknya. Video tersebut telah meraih 5.7k retweet dan 11.2k likes.

Happy Birthday!

Kuddos frontliner!

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Khiera via Oh Bulan